Pioneer Alapkezelő

A Pioneer Funds-Global Multi-Asset Target Income alap elérte 2016-ra kitűzött jövedelem célját

A Pioneer Funds – Global Multi-Asset Target Income alap (GMATI) USD és EUR sorozat elérte 2016-ra kitűzött 5%-os jövedelemcélját. A 2016. március 21-én elindított forintos sorozat, melynek 2016-ra még nem volt kitűzött jövedelem célja, 2016-os kifizetett teljes jövedelme 3% lesz a 2017. január 31-én esedékes utolsó kifizetéssel együtt.

Visszatérnek az inflatórikus idők

A fejlett piacokra visszatérnek az inflációs idők, bár Európában még jó darabig a jegybanki cél alatt marad a ráta. Mindazonáltal jó lesz figyelni, mert az amerikai bérinfláció, az emelkedő nyersanyagárak, a sokfelé laza fiskális politika, a szolgáltatások árának emelkedése, valamint a protekcionizmus külön-külön is felfelé tolja az inflációt – derül ki a Pioneer Investments elemzéséből.

Fellendülés politikai kockázatokkal

Forián-Szabó Gergely, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója újságíróknak beszélt a 2017-es gazdasági kilátásokról, a befektetési piacok lehetőségeiről. Kifejezetten kedvező globális makrogazdasági környezetben indult az év: a bizalmi indexek tempós és viszonylag kiegyensúlyozott növekedést vetítenek előre – hangsúlyozta a befektetési igazgató. A kötvényeknél több befektetési lehetőséget kínálnak a részvények, de az elmúlt időszak árfolyam-emelkedései után nagyon meg kell nézni, mely piacokra fektetünk be. Az USA például már a drágaság jeleit mutatja, Európa még alulárazott lehet, ezen belül Közép-Európában is kifejezetten erős fundamentális alapjai vannak a részvények felértékelődésének.

Aktuális devizaárfolyamok

EUR: 309.05 Ft (2017-05-24)

USD: 276.28 Ft (2017-05-24)

Aktuális jegybanki alapkamat: 0,90%

UniCredit Bank