Akik a portfoliókat kezelik

Vízkeleti Sándor

Az Amundi Alapkezelő Zrt., korábban Pioneer Alapkezelő Zrt., 21 fős stábbal végzi munkáját. A társaság elnök-vezérigazgatója 2002 óta Vízkeleti Sándor, aki korábban (1998-99) a Budapest Alapkezelő Rt. részvényalapjainak és nyugdíjpénztárainak kezeléséért felelős portfolió menedzser volt, majd ezt követően társaságunknál a hazai részvényportfoliókat, valamint a CA Közép-Európai Részvény Alap portfolióját menedzselte.

 

 

 

Forián Szabó Gergely

Forián Szabó Gergely az Amundi Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója. 2002-ben csatlakozott az Alapkezelőhöz. Szakterülete a kötvénypiaci stratégia kialakítása mélyreható makrogazdasági és piaci elemzések alapján. Gergely 1997 óta dolgozik a szakmában. Az első években makrogazdasági elemzőként szerzett tapasztalatot, amit a jelenlegi és korábbi munkahelyén (a Budapest Alapkezelő Rt.-nél) vagyonkezelési gyakorlattal egészített ki. 2005-től az Amundi Alapkezelő Zrt. igazgatóságának tagja.

 

 

raba

Békési Ilona 2008 májusában került az Amundi Alapkezelőhöz, mint kötvényportfolió menedzser. A Pioneer alapok és az intézményi ügyfelek portfolióinak kötvényes részéért valamint a likviditáskezelésért felelős. Korábban az AEGON Alapkezelőnél dolgozott közel négy évet hasonló munkakörben. 2004-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Pénzügy szakán. 2006-ban kezdte el a CFA vizsgasorozatot, amelyből a harmadik szintűt 2008-ban sikeresen teljesítette.

 

 

Padányi Péter

A befektetési csapattal együttműködve dolgozik Padányi Péter, a cég kockázatkezelési igazgatója. Az állampapír-befektetések szakértője, szakterülete ezen belül a likviditáskezelés. Korábban az MNB kötvénykereskedelmi részlegén dolgozott, majd a K&H Bank kötvénykereskedelmét vezette, ezt követően a Corvinbróker ügyvezető igazgatója volt, majd a CA IB Értékpapír Rt. kötvénykereskedelmi vezető posztját töltötte be. 1997-ben csatlakozott a CA IB Értékpapír Rt. Vagyonkezelő Csoportjához, ami ma már Amundi Alapkezelő Zrt.-ként működik tovább.

 

 

raba

Kocsi János 2016 augusztusa óta erősíti az Amundi Alapkezelő csapatát mint részvény portfólió menedzser. Pályáját az ING Banknál kezdte részvényelemzőként, majd az AXA Bankhoz került makroelemzőként, később az Allianz Alapkezelőhöz igazolt, ahol a közép-európai régió vállalataival foglalkozott behatóan. Az MVM hitelkockázati menedzsereként munkájának lényege hitelkockázati modellek fejlesztése volt. János befektetés elemzőként szerzett mesterfokozatot a Budapesti Corvinus Egyetemen és 2011 óta rendelkezik CFA oklevéllel.

Kapcsolat

Alapkezelő elérhetőségei:

Telefon:

+36 1 577-4200

Fax:

+36 1 577-4250

E-Mail:

alapkezelo@amundi.com