MiFID irányelv

Kedves Befektetőink, Partnereink!
 
Bizonyára az Ön számára is ismeretes, hogy 2007. november 1. napjától hatályba lépett az EU pénzügyi eszközök piacairól szóló, a tőkepiacokat szabályozó "Markets in Financial Instuments" elnevezésű, 2004/39/EC számú direktíva, "MiFID irányelv". A Magyar Köztársaság Országgyűlése 2007. november 19-én fogadta el a MiFID irányelv hazai implementációját, a befektetési vállalkozásokról és árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvényt, "Bszt."-t, amely 2007. december 1. napján lépett hatályba.

A MiFID irányelv új, egységesített szabályok gyűjteménye, mely elsősorban a befektetők védelme érdekében született, mindemellett fő célja, hogy átláthatóbbá, összehangoltabbá, illetve transzparensebbé tegye a tőkepiacokat. Az említett piacok vonatkozásában olyan keretrendszert honosít meg, melyet a befektetési vállalkozásoknak az Európai Unió tagállamaiban alkalmazniuk kell.

 

Az új szabályozási rendszer kiemelt eleme, hogy az üzleti partnereinket, ügyfeleinket még magasabb színvonalon, részletesebb tájékoztatással, több információval lássuk el. Célunk, hogy befektetőink teljes mértékig követni tudják cégünk működését, a tevékenységünk során alkalmazandó elveket és átlátható képet kapjanak szolgáltatásainkról és a mögöttük húzódó termékrendszerről. Segítségképpen itt megtalálja a MiFID irányelvhez kapcsolódó szabályzatainkat és az ügyfelek pénzügyi ismereteinek, kockázatviselő képességének, jövedelmi helyzetének és befektetési céljainak felmérésére szolgáló Alkalmassági teszteket.  

Kapcsolat

Alapkezelő elérhetőségei:

Telefon:

+36 1 577-4200

Fax:

+36 1 577-4250

E-Mail:

alapkezelo@amundi.com